torsdag 29. april 2010

LampefeberFru Andersen har lenge drømt om en stålampe fra Jielede. Men det er akkurat som om fruen blir motarbeidet på det sterkeste av DNBnor, for det er ikke snakk om at det står penger til denne lampen på konto. Synes DNB kunne spandert i såpass! Fruen begynte jakten på en billigere variant og den åpenbarte seg plutselig, som et syn fra himmelen, på Bohus!"Kopien" er jo egentlig ingen kopi, men det er i det minste en ledd-lampe til en pris fruen (og ikke minst herr Andersen) kan leve med.Den svarte stålampen fra Ikea som sto her før, har fått et par strøk med sølvmaling, ingen innertier! Resultatet ble helt grusomt, så lampen står foreløpig utenfor huset, der blir den nok stående til det slutter å regne, ihvertfall!

Fruen ønsker dere alle en lysende torsdag! Snart er det fredag!

(Bildet av Jilede-lampen er fra Jiledes nettsider)

Ps: Fruen har så lyst til å besøke alle følgerne sine, men når hun klikker på bildet av enkelte dere er det ikke alle som kommer opp med tilgang til blogg. Er det noen som vet hva jeg gjør feil?

onsdag 28. april 2010

Lister og trusselbrev

Fru Andersen liker å skrive lapper og lister, handlelister, vaskelister, gavelister, bakelister, middagslister, huskelister og prosjektlister. Fruen liker den gode følelsen det gir å stryke gjøremål etter gjøremål av listen.

Men fruen skriver ikke bare lister til seg selv, å neida, langt i fra. Fruen skriver lister også til dem som nødvendigvis ikke vil ha en liste, og som egentlig ikke liker å arbeide etter lister. Disse listene kan minne noe om trusselbrev.


Som dere ser skriver fruen at hun skal legge på plass tøyet selv. Dette er ikke for å være grei, men fordi listens adressat ikke ville gjort det skikkelig!

Listene ovenfor skrev fru Andersen til herr Andersen i 2006, herr Andersen tok bilder av dem slik at de kunne bli bevart for ettertiden (noe uvisst hva som er den egentlige grunnen for fotodukomentasjonen).

Eplet faller som kjent ikke langt fra stammen og småjentene har arvet fruens hang til lapper og lister. Småjentenes adressat er den samme som fruens: Herr Andersen. (Stakkars)


Småjentenes lister er forløpig litt mildere i skrivestilen, og inneholder ingen trussel, men fruen tror det bare er et spørsmål om tid. Ihvertfall når man ser på kjøkkenbenken i bakgrunnen!


Ps. Et godt råd fra fruen, som er en erfaren listeskriver, er å la eventuelle trusler være lite konkrete (men absolutt tilstede) dette gir best resultat!


tirsdag 27. april 2010

På plass!


Fru Andersen er ikke en frue av den tålmodige sorten, tvert i mot. Så når fruen hadde bestemt seg for å ha sofa i gangen skulle det idielt sett stått en sofa på trappen, ivrig etter å komme inn. Men etter å ha trålt ulike nettsider, sjekket fraktkostnader og ringt selgere var fruen lettere hysterisk, for ting tar tid og ting blir dyrt!

Mehehehehehehen, på Fretex sto denne sofaen og ventet! Jeeei! Den er trukket i et grønt ullstoff og arbeidet er ikke så vakkert gjort, men kjærlighet ved første blikk ble det likevel.


Sofaen er nå på plass i gangen, nytt linfarget møbelstoff er kjøpt inn og fruen kan nesten ikke vente med å begynne omtrekkingen. Noe fruen ikke har gjort før, men har klokkertro på at hun ska få til!


Fruen håper dere har erfaring med å opptrekking av møbler og ihvertfall kan gi noen vink og råd om hva fruen ikke bør gjøre!

Til slutt, en liten oppfordring fra mellomstejenten som har dekorert kjøkkentavlen:
Ha det gøy og lek masse i familien!

mandag 26. april 2010

Sofajakt


Fru Andersen drømmer om en lys og innbydende gang. Trappen og ytterdøren har derfor blitt hvite. Dette førte til at også de litt gulnede veggene måtte bli hvite, at dørhåndtaket måtte sprayes i sølv, og at fruen nå er i desperat behov av et sittemøbel.


Fru Andersen tenkte at hun kunne ta den hvite hagebenken inn i gangen, den er jo praktisk, lys og lett. Nei sa fru Andersens mor; "da vil det jo se ut som om du har tatt hagebenken inn!"
-Ja men det har jeg jo, gjør det noe da, sa fruen.
"Ja alle vil jo se det med en gang," sa fruens mor. "Ja alle vil se det", sa fruens søster.
-Jamen.., begynte fruen.
"Nei", sa fruens mor, "nei", sa fruens søster.
- Neivel da, sa fruen. -Men hva skal jeg ha der da?
"En sofa", mente fruens mor, "ja en sofa", sa fruens søster.
-Hvilken sofa da, sa fruen.
En slik gammel med høy rygg sa fruens mor.


Fruens søster sa ingenting nå, for fruens mor hadde akkurat sagt til henne at lenestolen hun har i stuen ikke passer inn, fruens søster var derfor en smule oppbrakt og hadde nok med eget møbeltrøbbel.


Det kommer vel ikke som noe stort sjokk, men fruen er nå offisielt på sofajakt!Ps: Det var mange som kommenterte det fine sølvtøyet i gårsdagens innlegg, fruen må dessverre innrømme at det ikke er loppefunn men arvegods og dåpsgave. (Og visstnok ikke bare fruen sitt heller, fruen har i dag fått vite at hun har tatt yngre søskens sølvtøy også!) Vasen og glassene er loppis.

Dagens bilder er hentet fra finn.no

søndag 25. april 2010

Ikke akkurat svart massasjestol i skinnDa fru Andersen var frøken vokste hun opp med en mamma og pappa som elsket gamle møbler, oppussing, og ominnredning. Fruens foreldre tok gladelig i mot møbler andre ville kaste, de byttet til seg rokokkomøbler mot juleskinke, de kjørte lenger enn langt etter franske stilmøbler og finleste avisenes "til salgs" -spalter. Til fruens store skrekk og gru!

Da fruen var frøken synes hun ikke at engelske damestoler fra forrige århundreskifte var noe særlig å sitte i, tven sto bortgjemt inne i et biedermeierskap, skuvsengen var for kort til en ordentlig strekk og telefonsamtaler foregikk via en gammeldags veggtelefon.Da fruen var frøken ønsket hun at foreldrene snart tok til fornuft og anskaffet rosa hjørneskinnsalong, hvit veggseksjon med lys og speil inni, saccosekker i skai, vannseng og ikke minst et stort lekkert åttekantet akvarium.I helgen hadde fruen med seg sin eldste datter på loppemarked:
"Æsj mamma, det er så mye ekkelt her"
- Hva mener du?
" Det er så mange brukte ting liksom"
-Ja det er jo det som er meningen, det er et loppemarked, her kan vi finne flotte skatter!
" Urk ass! Har vi ikke nok drit hjemme liksom, kan vi ikke heller kjøpe sånn svart massasjestol i skinn med plass til colabokser i armlenet, det er dritstilig! "

Bildene ovenfor er av helgens loppeskatter.

God søndag!

lørdag 24. april 2010

Lavendel og lopperFru Andersen venter og lengter etter sol og sommer. Men siden gradestokken bestemte seg for å krype ned mot null, igjen, får sommerblomstene vente og lengte sammen med fruen inne. Fruen går stadig bort til lavendelblomsten for å kjenne etter lavendelduft. Men fordi fruen trodde det var april (snart mai faktisk) og pakket bort alt vintertøy har hun pådratt seg en aldri så liten forkjølelse, så den eneste duften fruen kjenner er mentholen fra nesesprayen. Den nye menthol-nesesprayen er absolutt ikke å anbefale, som å ta munnskyllemiddel gjennom nesen!


Om luktesansen er noe redusert har fruen ihvertfall synet i behold og kan glede seg over loppelampen i vinduet. Konsollbordet er også snart ferdig. Jeeeei!


Dessuten fant fruen en fløtemugge fra Figgjo og en søt liten vase i dag! Dobbelt jeeei! Og de herlige blå blomstene som plutselig dukket opp på plenen fortjener et fjerde jeeei!
God lørdag til alle skjønne bloggevenner og velkommen til nye følgere!

fredag 23. april 2010

Ja takk begge deler!

Fru Andersen surfer støtt og stadig innom ulike blogger og like støtt og stadig ser hun at andre bloggedamer har noe som fruen selv kunne tenkt seg. Inne hos Christines rede så fruen et flott konsollbord og etter tips fra Christine tok fruen turen til Bohus. Og tadaaa! Rett innenfor Bohusdøren sto konsollbordet og bydde seg frem. Juhu, tenkte fruen, og virret litt videre innover i lokalet, helt bak til lampeavdelingen. Og tadaaa, en gang til! Der sto den perfekte stålampen. Den var mye, mye finere enn den fruen har fra før. (Fant ikke bilde på nettet av superlampen)

Inne på Bohus presterer altså fruen å havne i et umenneskelig dillemma; konsollbord eller lampe, lampe eller konsollbord? Det gjelder å ikke handle overvillt! Overveldet av valgets kvaler forlater fruen både konsollbord og lampe.

Senere, på en liten svipptur innom Fretex, ser fruen bordet på bildet ovenfor, selve løsningen på fruens verdensproblem. Et billig konsollbord gir rom for lampe i tillegg! Hurra!
Nå har fruen funnet frem oppvaskhanskene igjen, for bordet må slipes og males litt, forhåpentligvis blir resultatet bra!
Konsollbordet skal stå her, kanskje med et speil oppå og en stol ved siden av?
Forresten, om dere ser godt etter så ser dere en svart koloss sammen med oljekaminen der lengst bakerst inne i peisen, det er den ene høytaleren til herr Andersen! For å si det sånn; eventuelle fugler i skorsteinen vår hører musikk med svært god lyd! Den andre høytaleren står bak stuedøren....

Ps: Det ble absolutt ikke markiser på fru Andersen fra Kjells markiser, for de som lurte på det. Men fruen skal kontakte en seilmaker og høre om de kan sy nye "duker" for en billig penge, slik at fruen kan skifte ut bare selve duken/stoffet.

onsdag 21. april 2010

Ut med malebuksen!


Det er deilig vær i dag og fru Andersen har rigget seg til ute, herlig!

Fruens malerier, sparklerier og sagerier går ganske hardt ut over "stilen" til fruen. Ikke det at fruens stil er allverden, men et strøk mascara og rene klær har hun pleid å kaste på seg.

I helgen iførte fru Andersen seg en kjole. -Wow, der er du jo!, sa herr Andersen. Han hadde begynt å lure på om fruen for all fremtid skulle gå i den flekkete joggebuksen, flip-flops og malecaps!

Men herr Andersen trenger ikke engste seg, for fru Andersen har påbegynt en liten makeover av seg selv. Se disse avslørende før og etter bildene! Haha! Fruen har også kjøpt hårfarge, så i kveld satser hun på at de hvite malingsstripene i håret forsvinner.


Nå stikker fruen ut igjen, for å spraymale denne rammen. Blildet har stått i kottet, men skal nå få ny plassering på minstejentens rom. Fruen tar sine forholdsregler og ifører seg oppvaskhansker!


Tusen takk for alle kommentarer her på bloggen, blir så glad! Ønsker alle kjekke bloggevenner en herlig dag!

tirsdag 20. april 2010

Blått til lyst


I dag har fru Andersen vært på IKEA for å kjøpe to hyller. Som vanlig ble fruen svært overrasket da hun kom til kassen; totusentrehundreogåttihvafornoe?! På veien fra reol tre plass to hadde nemlig både det ene og andre rett og slett ramlet opp i handlekurven.

Nydelige skjønne lyseblå lys, vaser og servietter. Herlige små isblåsølvaktige blomster. Fantastisk søte små telysestaker. Fleecetepper, sinkpotter og vannkanne. Og faktisk også et gulvteppe på to x tre meter!Da fruen tok seg en pølse for å summe seg litt, kom hun frem til at hun hadde fått mye for pengene, det hele var jo egentlig ganske billig. Og slik fortsatte fruen å overbevise seg selv til hun var vel hjemme. Så da herr Andersen møtte fruen i døren ble han raskt informert om at fruen hadde gjort et kupp. Denne gangen også!


Det ble jo litt koseligere med teppe under salongen!mandag 19. april 2010

En liten sniktitt og dagens hjertesukkHerr og fru Andersen og de tre småjentene løper rundt huset på fjerde dagen. Badet er nemlig i gangen, nederst i første halvdel av trappen, og småjentene sover på loftet, øverst i trappen. Kjøkkenet er i midten, mellom de to trappene, soverommet vårt er i kjelleren under en annen del av huset og dermed nederst i en annen trapp. Mens stuen er over soverommet men en liten trapp ned fra kjøkkenet. Altså i huset til herr og fru Andersen er trappen en viktig "motorvei". "Motorveien" er fortsatt stengt og det er uvisst når den åpnes for trafikk!

Foreløpig er det omkjøring via ytterdøren, rundt hushjørnet og inn kjellerdøren eller terrassedøren, alt ettersom. Eldstejenten har nettopp løpt ute rundt huset for å hente skolesekken. Herr Andersen løp (i boksershortsen) etter en bukse. Tålmodigheten til familien Andersen synger på siste verset!

Og midt oppi dette oppdager fru Andersen at trappen, så hvit og fin (og forhåpentligvis snart tørr), får veggene til å se gule ut. For å ikke snakke om taket! Dermed er det duket for en interessekonflikt mellom fruen og resten av familien. En mot fire. Mye tyder på at forhandlingene kan trekke i langdrag!


Fru Andersen må jo innrømme at også hun er litt lei denne løpingen rundt huset. Fruen skulle på dager som denne ønske at hun overhodet ikke var interessert i hvordan det så ut rundt henne. Hun skulle ønske at hun heller leste bøker, pusset på en myntsamling eller glodde i veggen. Hvorfor må fru Andersen alltid lage så my ekstraarbeid for seg selv? Etter å ha lest blogger og blader vet jo fruen at det finnes flere der ute som ikke klarer å la en vegg være i fred. Hvorfor gjør vi dette mot oss selv?


Ps. Tusen takk for alle sofatips og lure sofatriks i innlegget nedenfor!

søndag 18. april 2010

StrikkesøndagFru Andersen kan strikke rett og vrang, såvidt! Stor er derfor gleden over at det finnes bøker for strikkepinnedummies slik at fruen kan strikke skjønne små plagg og stolt utbasunere: -jada den har jeg strikket selv!

I dag har fruen begynt på en jakke til minstejenten. Det går sakte men seint fremover. Oppskriften er fra boken ovenfor. En bok som innledes med "Kjære strikkevenner", gjett om fruen synes det er stas å være en strikkevenn!

Ellers har fruen stukket nesen innom tre loppemarkeder i dag. To lampeføtter ble med hjem, de skal sprayes og få ny hvit ledning og skjerm. På det ene loppemarkedet hadde de to bjørkevedkubber med påmalt nissehode for salg (fruen turde ikke ta bilde). Fruen og fruens loppefølge lo godt av disse, -ha ha dette får de aldri solgt! Men fruen kjenner tydligvis ikke igjen en loppeskatt når hun ser en, for bjørkevedkubbene de gikk unna fortere enn svint. Er det mulig? Det har jo vært en lang og kald vinter, kanskje damen var tom for ved!


Herr Andersen kom hjem fra jobb med roser til fruen i dag. Visstnok noen av de siste i byen, vulkanskyen går utover de blomsterglade også. Snille herr Andersen som sørger for sin fru!

Nå har fruen iført seg malehabitt, SELFØLGELIG trenger trappen fire strøk. Topp!

God søndagskveld!