mandag 31. mai 2010

Nytt prosjekt, som må igangsettes øyeblikkelig!

Herr og fru Andersen og de tre småjentene har hatt en herlig helg, stort sett liggende i solsengene! Men der i solsengen, med avisbunken på terassegulvet dukket det jammen opp et nytt prosjekt.
Veggene i det herr og fru Andersen kaller lysthuset (egentlig bare et takoverbygg) må faktisk males! Fruen har nemlig levd på en løgn i ett år. Hun har trodd at treverket burde få puste og at det derfor ikke var noen særlig god ide å male veggene på innsiden.
Fruen lå i solsengen for et år siden også, og tittet opp fra avisen mens hun sa; "vi må male innsiden av lysthuset"! En viss person i solsengen vedsiden av begynte utgreiinger om pustende trevirke, muggsopp og råte. Og fruen slukte denne voldsomme (men noe overraskende) kunnskapen rått.
I går sukket fruen tungt i solsengen over at det ikke går an å male veggene på innsiden av lysthuset. "Hvorfor ikke det da?" spurte en viss person i solsengen vedsiden av. Da gikk det et lys opp for fruen, hun hadde blitt rundlurt i fjor! Fruen henvendte seg til en viss person vedsiden av; "Hallo! Gjett hvem som skal få male!"
Som for å toppe hele den fantastiske helgen har fruen også mottatt to awarder! Jeeeeei! Det er så utrolig kjekt å bli husket på og satt pris på!
Tusen tusen takk til Bustenellik (her inne er det mange fasinerende og morsomme bustetanker) og Alle oss fire ( les om oppussing, lure tips og hele storfamilien under samme tak). Fruen (an)befaler alle å surfe inn på deres blogger med en gang! Fruen har lyst til å gi awarden videre til alle de søte leserne som er innom fruens blogg jevnlig, LOVE!

søndag 30. mai 2010

Badet på en søndag

Herr og fru Andersen gjorde for noen år siden om boden ved siden av soverommet til bad. Og fruen har ikke angret et sekund! Det er utrolig deilig å valse fra sengen og rett inn på badet. At herr og fru Andersen nå har litt mindre lagringsplass får heller våge seg, herr Andersen mener det er like greit siden fruen nå ikke kan gjemme alt mulig i boden!
Og selv om herr og fru Andersen er veldig glade i småjentene sine er det kjempedeilig å slippe småjentenes klær, sandaler, lipglosser, sokker, tyggisparfymer, hårsprayer og perlekjeder på "voksenbadet". Småjentene lever fornøyd med sitt eget rotebad!
Badeinnredningen består av kjøkkenskap og benkeplate fra Ikea, til knappe tre tusen kroner, (tilsvarende hos Bademiljø kostet tretti tusen! )

Dusj og armatur er fra Mora, vaskene fra Bademiljø, kurver fra Åhlens, luggen oppe i venstre hjørnet av speilet er fruens. Og rhododendroen er fra hagen (bombe).

Nå lokker solen, solsengen og en bunke aviser. Fruen ønsker dere alle en strålende dag!

fredag 28. mai 2010

Rrrrrrhododendrrrrrrron!

Fru Andersen lo så veldig at det var så vidt lukkemuskelen fungerte (knip damer, kniiip) av               rhododendroninnslaget fra Torsdagskveld fra Nydalen. 
Fruen er nemlig veldig opptatt av rhododendron for tiden! Fruen har i år funlgt herr og fru Andersens    rhododendroner med haukeblikk. I fjor regnet hele blomstringen bort, og i år hadde derfor fruen bestemt seg for å virkelig nyte den lille perioden når            rhododendronene står i full blomst.
I lokalavisen leste fruen om en dame som hver eneste dag i ett år hadde fotografert det samme treet. Disse bildene skulle vistnok nå bli kunstutstilling. Med kunstnerambisjoner har fruen omtrent hver eneste dag de siste ukene knipset et bilde av rhododendronen.
Av praktiske årsaker (eller egentlig mest latskap) har fruen kun fotografert den rhododendronen som kan ses fra kjøkkenvinduet, og i skikkelig møkkavær har ikke fruen åpnet vinduet engang.
                    
Rholodendroen har også ført til økonomisk velstand i heimen siden fruen ikke har kjøpt avskårne blomster på lenge, men jevnt og trutt hentet inn rhododendrongreiner
Midt oppe i denne rhododendrongalskapen har fruen også vært så heldig og motta en award fra søte Madele`n med bloggen Bettum villa . Den flotte awarden har hun laget selv!
                  
Tusen takk Madelen! Madelen har også laget ulike bloggknapper som leserne kan få plukke opp på bloggen hennes, fruen anbefalere dere å gå inn å ta en titt!
                   
Fruen har også fått en hjemmesydd og deilig kosedress til minstejenten fra Natalie, med bloggen Frihet. Tusen takk! Se så skjønn minstejenten ble i den! Og for en herlig blåfarge! 

                                       
Til slutt en takk til alle dere som er innom og leser bloggen, og til dere som legger igjen så hyggelige kommentarer. Fruen leser hver eneste kommentar og blir skikkelig glad!  Ha en FFF! (fantastisk flott fredagskveld!)

onsdag 26. mai 2010

En liten rakkerunge og en løpende frue.

Fru Andersen er i permisjon fra jobben og tilbringer dagene sammen med minstejenten på 19 måneder. I løpet av sitt korte liv har minstejenten gått fra å være en stort sett sovende liten småtykk klump som ikke gadd krype, til å bli en energisk turboprinsesse som konstant løper alt det de små beina kan klare! Fru Andersen forsøker å løpe etter, men har verken kondis eller sprintteknikk god nok til å holde tritt.
Flere ganger har fruen tatt seg i å lure på om det virkelig var såpass fart og futt i eldstejenten og mellomstejenten som det er i minstejenten. Eldstejenten og mellomstejenten kom med to års mellomrom, fruen var 22 år og student med deltidsjobb på si. Det må jo ha vært skikkelig travle dager! Men fruen kan ikke huske at hun noen gang løp så mye som nå, kanskje er det bare fruens alder og bedagelige vaner som nå tynger?!
                 
Fruen har i det siste lest om flere bloggere som skal tilbake til jobb etter endt permisjon og det har fått fruen til å tenke på sin egen arbeidsplass. Eller det fruen tenker mest på er den gode kontorstolen som kan legges laaaangt bakover, den rene og pene Pcen som har helt tastatur, lunsjene som kan inntas i fred og ro, de høye helene og klærne uten flekker.
Av en eller annen grunn husker ikke fruen like godt telefonen som ringer i ett kjør, presset fra flere kanter, at man ikke alltid har tid til lunsj og saker som helst burde vært avsluttet i går.
Fruen har fortsatt sommeren fremfor seg, en fantastisk sommer sammen med minstejenten. Og den skal nytes, garantert løpende! 
 Ønsker alle en strålende fin dag! Og husk; ta vare på øyeblikkene! 
tirsdag 25. mai 2010

Ønskeliste

Foto, Louis Poulson
Fru Andersen tenkte for en gangs skyld og hive seg på NIBs mini-utfordring, og denne gangen var det ikke så vanskelig. Fruen trenger bare å fortelle hva hun ønsker seg! Easy peasy! Her kommer dagens tre ønsker:


1- Poul Henningsens konglelampe, se bildet over. Trenger egentlig bare en, men tar selvfølgelig i mot tre!

Foto: Bo Bedre
2- Høy, hvit sengegavl, gjerne stoppet og i hvitt skinn som her! Nuuuuudelig! 

                             Foto: fra finn.no
3- Rokokkostol med hvitt treverk og lyst møbelstoff! Siden fruens siste møbelomtrekkingsprosjekt endte heller dårlig ønsker fruen seg en fiks ferdig stol! 

Hva ønsker du deg?


mandag 24. mai 2010

Overraskende gaver og awarder!

Fru Andersen oppdaget for noen måneder siden en fantastisk bloggerverden. Siden har fruen blogget, lest og surfet mer enn noen sinne. Fruen har hatt det fantastisk kjekt og "truffet" mange morsomme, inspirerende og flotte bloggervenner.

En av disse er bloggeren Vibeke, med bloggen Mammas hus. Vibeke blogger om små og store prosjekter i hus og hage og har mange gode ideer og inspirerende tips på lur! Hun feiret 200 følgere med å gi nydelige selvlagde smykker til følgerne sine (se bildet lånt fra Mammas hus).  Fruen ble utrolig glad, det føles nesten som å vinne i LOTTO uten å ha levert inn kupongen!

Og som om ikke det var nok har fruen mottatt awarder på rekke og rad! Fruen synes det er utrolig kjekt at bloggen blir lest, følgt og kommentert. Og det å få awarder er toppen av kransekaken, skikkelig morro å bli husket på når disse deles ut!


Fruen har fått Beautiful blogger awarden fra disse bloggerne:

- Natalie, med bloggen Frihet. Tusen takk! Stikker du innom Frihet får du syinspirasjon så det rekker, og bittelitt prestasjonsangst dersom du syr mindre enn tre antrekk per kveld, haha!

-Marthe, en annen frue, nemlig fruen fra Trondheim . Tusen takk! Fruen fra Trondheim har nettopp kjøpt seg hus og deler oppussingplaner og fremgang med leserne, supert for fru Andersen og alle andre som lever og ånder for før og etter prosjekter!


-Bjørg med bloggen Huset ved fjorden. Tusen takk! Huset ved fjorden var en av de første bloggene fru Andersen begynte å følge. Her bugner det over av gode tips og flotte bilder! Driftige Bjørg maler, sprayer og gir det meste fantastiske makeovers. Nå har hun begynt å sy også!

 -Jiji med bloggen Jijis lune hjørneTusen takk! Jijji er en kreativ dame med mange jern i ilden. Hun maler tak og pusser opp huset med den ene hånden og lager fantastisk flotte kort med den andre. I tillegg kan hun friste med mange gode kaker og desserter, sjekk ut karamellkonfektkaken!
Med disse awardene følger det en utfordring, man skal fortelle syv interessante ting om seg selv. Fru Andersen har gjort det før, bare se her. Og siden fruen ikke lever klodens mest spennende liv er det ikke så mye nytt å tilføye på listen.... ennå.

Fruen ønsker denne gangen å gi awarden videre til alle nye følgere og til alle dere som kommenterer og gir tilbakemeldinger på fruens innlegg. Fruen setter enormt pris på dere! Takker og bukker! Nå håper fruen at dere plukker opp awarden og forteller syv ting om dere selv, om dere ikke har gjort det før. Fruen venter i spenning på deres intime og interessante betroelser!

lørdag 22. mai 2010

Lørdagskos


Ah herlige lørdag! Selv om fru Andersen egentlig har fri hver dag for tiden er det likevel noe spesielt med helg og lørdag.


Fruen har tatt andre strøket på ytterdøren, det ser ut som om det kan bli en del strøk til, men fruen er likevel glad for at hun begynte på prosjektet.


Herr Andersen har pakket ut og montert den nye plenklipperen, styrt litt med bassenget og lekt masse med minstejenten.

Småjentene har badet, det vil si eldstejenten og mellomstejenten har badet, minstejenten har stått utenfor gjerdet og sett på.


Herr og fru Andersen har fått tatt seg en liten løpetur. (For fruens del er det riktigere å kalle det en slepetur!)


Herr Andersen, fru Andersen, småjentene og småjentenes overnattingsgjester har grillet. Nå er minstejenten lagt for kvelden, herr Andersen, eldstejenten og mellomstejenten har kjørt for å leie en film. Og fruen, hun blogger litt, innimellom tenningen av alle stearinlysene.God lørdagskveld! 

fredag 21. mai 2010

Lett stekt på begge sider.


                     

Fruen så for seg en lang og tung dag i dag, hodet verket og minstejenten spratt alt for tidlig opp av sengen.

Men etter frokost bestemte fruen seg for at det bare var en ting å gjøre, nemlig å sette i gang! Før klokken var ti hadde fruen (med minstejenten i helene og tidvis på hoften), vasket huset, innredet den nymalte lille-doen, hengt ut klær til tørk og grunnet den brune ytterdøren.


Så da minstejenten skulle legges for å lade batteriene kunne fruen gjøre det samme. Fruen hev seg i solstolen og sovnet på et blunk!

Mellomstejenten kom fra skolen og påsto at hun hadde hørt fruen snorke før hun rundet hushjørnet. I følge mellomstejenten kjempeflaut! (Fruen er enig)


Nå er fruen uthvilt, hodeverken er borte og sommerfargen påbegynt! Mange klemmer fra fruen til dere, med ønske om en fin og god langhelg!

torsdag 20. mai 2010

Herr Andersen flytter på møbler, igjen.


Herr og fru Andersen sin eldste jente måtte ha ny seng siden den mye omtalte skuvsengen plutselig skulle tilbake til gangen. (Og der står den så fint atte!)


Fruen vurderte ulike alternativer, og fikk mange gode råd og vink fra dere. Valget falt på Ikeas Hemnes. Best og mest praktisk! Og selvfølgelig dyr. Siden fruen er inne i de siste månedene av sin ulønnede permisjon og har bundet opp alle tilgjengelige likvide midler i fire ukers USAtur i sommer kan ikke kjøpet gjennomføres akkurat nå!


Likevel, ingen grunn til å henge med hodet for fruen, i garasjen sto det en køyseng hvor underste delen fungerer fint som enkeltseng.


På bursdagen sin (veldig strategisk) spurte fru Andersen herr Andersen pent om han kunne bære denne sengen opp på eldstejentens rom. Herr Andersen som er litt (kraftig underdrivelse) lei av å bære ting frem og tilbake, ned og opp, ut og inn, skred til verket.


Først opp første del av trappen, so far so good. Så halveis opp neste del av trappen for så å snu sengen på høykant, so far not so good! Så halveis inn på minstejentens rom for så å snu sengen 180 grader, so far not good at all. Så halveis ut i svingen og mot eldstejentens dør for så å skru løs deler av sengen som sto bom fast, so far very bad.


Men til slutt, fikk herr Andersen sengen på plass. "Skal den sengen ut herfra blir det som pinneved i gjennom vinduet!" Sa herr Andersen. Noen som har hørt den før?!


Fruen takker og bukker for alle hyggelige kommentarer på gårsdagens innlegg! Flere lurte på hvilken maling fruen hadde brukt på stolen. Det har seg slik at fruen ofte vil ha ting gjort der og da, og da bruker fruen det hun har.

                    

I går hadde fruen bitte litt hvit oljemaling og en liten boks malingstynner, etter litt visping, risting og røring ble det en ganske tyntflytende men brukbar skvett maling nok til en stol. Ikke noe fancy greier her i gården!