onsdag 16. juni 2010

Pakkepanikk!

Fru Andersen og småjentene reiser over dammen til junaiten på torsdag (i morgen!). Fruen må derfor pakke og å finne ut hva hun skal ha på seg som reiseantrekk.
Sånn for å være ute i godt tid, (jada veldig godt tid når man begynner dagen før) kontrolert, fattet og med alt planlagt og tilrettelagt. Og IKKE løpende og stressende på flyplassen i en skitten bukse, genser med maleflekker og kofferten full av ting kastet med i siste liten!
Men etter å ha endevendt klesskapet (eller faktisk klesrommet) innser fruen at hun ikke har noe å ha på seg (heeeelt seriøst!) og enda mindre noe å ta med seg (enda mer seriøst, hihi!). Dritt altså! 
Fruen tror rett og slett at hun ikke kan reise på ferie. I tilfelle blir det naken (kanskje like greit i sikkerhetskontrollen, siden det alltid piper og lyser rødt på fruen). Grrr! 

tirsdag 15. juni 2010

Livsfarlig (men fint) i hagen!

Herr og fru Andersen diller og duller noe voldsomt med minstejenten sin. Kanskje er det fordi hun er en attpåklatt, kanskje fordi hun er så søt, eller rett og slett bare fordi herr og fru Andersen har blitt voksnere og ansvarligere småbarnsforeldre med tiden.
På kjøkkenet henger telefonnummeret til Giftinformasjonen (22 59 13 00) og lister over hvordan man skal reagere dersom minstejenten svelger eller spiser ting man har stående innomhus som absolutt ikke bør puttes i munnen.
I tillegg har fruen oppdaget at hagen rett og slett er livsfarlig. Tuja har fruen erfart er mindre sunt da mellomstejenten for noen år siden av en eller annen grunn fikk det for seg og spise en grein eller to. Brekninger og magevondt ble resultatet av det etegildet!
Fruen har avdekket flere farer og ønsker å dele advarslene med dere. Sjekk ut denne linken: Giftige planter fra A til Å. 
Fruen er, som tidligere skrevet, veldig (kanskje litt for veldig) glad i rhododendron.

Den store og hvite rhododendroen utenfor kjøkkenvinduet er nå snart avblomstret, men flere lilla og rosa rhododendroer blomstrer fortsatt. (Mellomstejenten og fruen kom ut av tellingen på hvor mange rhododendron det er i hagen på fotorunden) Fruen har lenge visst at disse var giftige, men ikke hvor giftige. Rhododendro er nemlig veldig giftig. 

Se her:  "Meget giftig. Alle plantedeler er giftige, og gir symptomer som økt spyttsekresjon, rennende øyne og nese, magesmerter, slapphet, diaré, pustevansker og til slutt koma"
Herr Andersen mente dette var god nok grunn til å sage ned alt av dene skumle busken i hele hagen. Fruen satte seg imidlertid til motverge.
Men diskusjonen pågår fortsatt, så om det blir stille fra fruen en stund er det fordi hun har lenket seg til en rhododendronbusk, beredt til å kjempe for den til the bitter end!
Altså, fruen synes selvfølgelig at minstejenten er viktigere enn en rhododendron, men herr og fru Andersen kan jo ikke eliminere alle farer på hennes vei gjennom livet, det er jo blandt annet viltvoksende revebjeller langs riksveien nedenfor huset!
 Eller hva mener dere? Er det bare å asfaltere hele hagen?
Ps: Fruen takker for alle koselige kommentarer! I kveld skal fruen titte innom dere etter at småjentene er lagt. Vi blogges!

mandag 14. juni 2010

Litt (mer) om fruen!


              
Fru Andersen synes dagene raser avgårde. Men, heldigvis, etter at fruen begynte å blogge blir det meste foreviget. Her kommer bilder fra dagens og helgens aktiviteter.
I løpet av helgen var fruen igjen så heldig og motta award og utfordring! Fruen blir alltid så glad for disse oppmerksomhetene, for det betyr jo at noen liker og setter pris på bloggen. Tusen hjertelig (her hadde det passet med et slik lite hjerte, men det får ikke fruen til) takk!

Fruen har mottatt awarden under fra bloggen Hjem er der de du elsker bor. Klikk dere inn og se de flotte klærne denne damen syr, skjønne plagg i romantisk stil!
Mottaker av denne awarden skal fortelle litt om seg selv, syv ting faktisk. Fruen har gjort dette før, men i dag har fruen allverden av tid og lite lyst til å bruke den tiden på presserende oppgaver som klesvask og støvsuging så derfor blir det en runde til:
1- Fruen synes at hun og herr Andersen har de fineste, skjønneste og greieste småjentene i verden. Helt objektivt altså!
2-Fruen er en kløpper til å fote seg på høye heler, fruen kunne løpt maraton på 10 cm høye stiletter, glatt! (Det eneste er at kondisen nok ikke hadde holdt til mer enn hundre skarve meter...)
3-Fruens mest brukte frase er nok; "lukk døren!" Og grunnen til det er punkt 4.
4-Fruen hater å fryse! Seriøst, la det være 35 varmegrader året rundt!
5-Fruen skjønner seg ikke på fotball, og kan komme med uttalelser som "hvorfor heier du på England, jeg synes ikke de har noe særlig fine drakter", eller "like greit det ble 1-1, så var det ingen som ble lei seg". Litt krise i disse VM-tider!
6-Fruen må (og da mener hun MÅ, MÅ ,MÅ) ha Pepsi Max hver dag! Ellers går fruen av hengslene og blir usedvanlig sur.
7-Fruen er ganske flink til å snakke trønder-dialekt, siden hun er halvt trønder. Noe herr Andersen synes er fantastisk morsomt!
Fru Andersen har også mottatt en utfordring fra Alle oss 4 og Huset ved fjorden. Klikk inn og les om oppussing, styling, søm og make overs, dere vil bli inspirert! Denne utfordringen går ut på å fortelle seks positive ting om seg selv og å legge ut et bilde av seg selv som man er fornøyd med.
Siden klesvasken fortsatt ikke frister:

1- Fruen er rask til å få ting gjort. (Eeh stemmer jo ikke helt med at klesvasken ligger i hauger, men fruen er ihvertfall raskt til å få de tingene hun har lyst til å gjøre gjort.)
2- Fruen er lojal.
3- Fruen er flink til å gjøre det koselig..(her måtte fruen få hjelp av herr Andersen og dette var hans kommentar, hihi, han setter vel pris på alle stearinlysene da..)
4-Fruen synes det er kjekt å møte nye mennesker.
5-Fruen holder tett!
6-Fruen vet hva hun vil.
Så var det bildet da:
Fruen bestemte seg for å gi dere kvantumsrabatt, dere får to til prisen av en: Her ser dere både fru Andersen og herr Andersen! 

                                   

Fruen synes det er så vanskelig å velge bare noen få å sende awarden og utfordringen videre til. Hun håper derfor de som har lyst til å fortelle litt om seg selv, enten "vanlige" ting eller positive ting, plukker opp awarden. Værsågod! 

Råkkenråll!

Fru Andersen måtte bare vise dere! I helgen hadde bandet Simon Says No! musikkvideoinnspilling i hagen til herr og fru Andersen.
Instrumentene er faktisk under vann! Ser dere trommesettet der på fruens mobilbilder? Fruen synes det hele virket som en heller kald affære, men disse guttene har vel vært ute en vinternatt før.
Blir skikkelig spennende å se hvordan musikkvideoen blir etter den er klippet, kuttet og slike andre ting som sikkert må gjøres før den er ferdig.
Rock on! 


Ps: Som dere kan skimte på bildene er veggene i "lysthuset" ferdig malt og har blitt hvite og fine. Flere bilder, uten lysmaster og gitarer kommer! (Kommer også et award innlegg snart!)

fredag 11. juni 2010

Soverromssnakk

Gårsdagens samtale mellom herr og fru Andersen:

- Herr Andersen, vi må pusse opp soverommet.

- Å, hvorfor det, det er jo ikke så lenge siden sist?!

- Jo det er ihvertfall fire år siden, og det er blitt så slitt.

-Slitt? 
-Ja det er ikke noe koselig! Veggene er liksom så gule

-Gule? Er de ikke hvite da?

-Nei gule, de har liksom gulnet litt. (Her valgte fru Andersen den enkleste løsningen. Å si at veggene er gulnet er smartere enn å si at fruen nå heller vil ha en hvitfarge som går mot det grå og ikke en hvitfarge som går mot det gule.)

-Jeg maler ikke hvite vegger hvite, (herr Andersen ser altså ikke at veggene er GULE), men du får styre på selv om du vil. 
- Ja, men det er så mye arbeid!

- Nettopp! 

Fruen bestemmer seg for å sette inn dødsstøtet, hun setter seg nærmere herr Andersen, legger den ene hånden på låret hans, sperrer opp øynene og fikler litt med håret sitt.

-Men du, herr Andersen, jeg synes liksom soverommet et uinspirerende rom, jeg skulle ønske vi sammen kunne forvandle det til et elskovsrede! 
-Eh, jo, ja, vil du jeg skal male til helgen da eller?

Ellers har fruen vært så heldig og motta en flott award fra Randi med bloggen Mitt eige solsystem og Gry med bloggen Hos Gry. Klikk dere inn på disse flotte og inspirerende bloggene! 

Fruen blir veldig glad og takknemlig for slike awarder, det er så kjekt å få tilbakemeldinger på det en gjør! Fruen ser at awarden har "reist" litt rundt så hun velger å dele den med dere alle! Fruen synes det er helt utrolig at hun gjennom bloggehobbyen har blitt kjent med så mange flotte mennesker, herlige er dere. Så sammen med awarden kommer et stort, vått og bløtt smellkyss fra fruen!

GOD HELG! 
Inspirasjonsbildene er hentet fra Living, Country living, BA, og V.Paterakis.

torsdag 10. juni 2010

Gæmlis eller?!

Fru Andersen har fått uventede og sterke følelser for små muffinsformer av sølvfolie. Fruen bare må ha disse små lysholderdingsene i hver eneste stake. De er supre der stearinlyset ikke står helt støtt, men fruen har tatt det hele ett stort steg videre og bruker lysholderne i absolutt alle staker. Fruen synes de er så søte!
Men eldstejenten har opplyst fruen om at det bare er gæmliser som bruker slike. Hennes påstand bygger på et besøk hos en vennines bestemor som vistnok er like lysholdergal som fruen selv.
Selv om fruen synes de empiriske data for eldstejentens påstand er noe utilstrekkelige, kunne ikke fruen stikke under en stol at hun ikke akkurat synes det var stas og fremstå som gæmlis. Fruen forsøker nå å tilbakevise gæmlispåstanden med en ny påstand: Lysholdere er utbredt blandt unge, freshe og kule mennesker!

Fruen håper dere underbygger påstanden! Det er ubestridt at dere er unge, freshe og kule. Og dere bruker vel også slike lysholdere? 


Ps: Fruen har mottatt kjekke awarder, tusen takk! Alltid kjekt å få litt oppmerksomhet! Og i går møtte fruen Christine fra Christines rede, en herlig dame med en trillende latter. Mer om awarder og bloggedate kommer...hang on! 

tirsdag 8. juni 2010

5-stjernes hotell!

I dag har endelig fru Andersen, halvt i solkoma og småsvidd både her og der, surret seg til å henge opp siste Fretexkjøp.
Mellomstejenten har fått en liten hylle/skap til alle Pet Shopene sine. (Om du ikke vet hva Pet Shop er så har du nok ikke jenter mellom 7-10 år).
Med ny gardin i skapdøren og malt i rosa, mente mellomstejenten at skapet var som et hotell. Og ikke bare et ordinært hotell men et 5-stjernes! 
Fruen synes det er storveis at mellomstejenten ble så glad for så lite (særlig siden skapet både burde vært sparklet og pusset skikkelig noe fruen ikke gadd). Og Pet Shopene ser ut til å trives i suitene sine uvitende om at de kunne endt opp i en beiset trist liten sak!
Håper der gjør som fruen og koser dere i solen! 

mandag 7. juni 2010

Rett og slett ingenting, null, niks og latskap!

Fru Andersen kan oppsummere helgen på følgende måte:

Cava, Cava og Cava. Tapas, tapas og tapas. Kanapeer, kanapeer og kanapeer. Jordbær, jordbær og jordbær. Sol, sol og sol. Jenter, jenter og jenter.
Fruen har altså ikke malt, malt og malt. Eller ryddet, ryddet og ryddet. Eller luket, luket og luket.
Ok, nå føler fruen at hun må stable på beina en liten forsvarstale for seg selv og helgens ultimate "girls just wanna have fun" -periode. Fruen har faktisk svinset innom vedskjulet for å hente denne gamle skapdøren som nå fungerer som et brett på stuebordet.
Noe herr Andersen synes var veldig rart og stygt, (but who cares, fnis!).
Og fruen har flyttet det gamle vinduet, som nå er ramme, fra gangen og inn i stuen. Se, der ja! Tre dagers iherdig arbeid! 
Hvordan har deres helg vært, driftige som rivjern eller dorske soltilbedere?
Ps: I kveld kommer fruen plutselig innom på en omfattende bloggerunde;-)