fredag 22. oktober 2010

Orker dere flere loppefunn?Fru Andersen var ivrig på loppisen tidligere i høst, og ting og tang har rett og slett hopet seg opp
Her kommer et lite bilderas av både gode- og mindre gode kjøp:


Søtt lite speil med lampetter. Fruen må skifte ledning og borre gjennom ytterveggen for å hente strøm på utsiden av huset. Fruen skal nemlig ikke henge speilet på en vegg der det er støpsel nei! 

Selvfølgelig ikke!  


To små søte (og nakne) lysestaker! Fruen oppdaget at det er bare å løfte opp blomsten i midten og sette stearinlyset nedi. 


Men foreløpig står de bare der uten lys, for fruen synes rett og slett det så litt teit ut med lys i! 


-Tja, det var nå litt fint da. Og så ble fruen redd for at broderiet kom til å bli kastet dersom ingen kjøpte det, så da måtte fruen bare liksom redde det!


Det er jo en eller annen som har brukt noen timer på disse små stingene! 


Bittesmå glass, fruen planlegger å bruke dem til eggeglass. 
Fruen må bare få lage-fin-og-god-søndags-frokost-ånden over seg først!Og hadde messing vært verd sin vekt i gull hadde nok fruen hatt en pen liten formue! 


Det var trolig siste rest av fruens loppefunn! Men fruen har ikke helt oversikten, det kan være at det ligger noen loppeskatter i skapet i gangen...

To be continued!


onsdag 20. oktober 2010

Tea-time!


Fruen wishes:


Hver eftermiddag, presis klokken atten, får fru Andersen 
servert sin eftermiddagste liggende på divanen i testuen


Dersom sølvet ikke er pusset, eller den stakkars piken har oversett en flekk på sukkerskålen, ja da får både piken og kjøkkenhjelpen gjennomgå. Fruen finner seg ikke i unnasluntring og styrer sine piker med hård hånd!Fruens reality:


Kjempefin kanne i sølv med sukkerskål og fløtemugge 
til hundre kroner på loppemarked tidligere i høst. Pusset fra brun og matt til sølv og glans av
fruen her self. 

(Og hei-hei hilser fruen med kameraet fra speilbildet i kannen..)


Ps: Status fra eldstejenten på leirskole: 
Eldstejenten ringte i dag, informerte om at det kom hun ikke til å gjøre igjen da det kun var telefonkiosk på stedet (mobilforbud) og hun ikke ville bruke penger på å ringe hjem. Dessuten fikk fruen opplyst at eldstejenten ikke savnet noen, bortsett fra hårkuren sin! 


søndag 17. oktober 2010

Leirskole!


Pakkelisten er lest ti-tusen ganger, eldstejenten har pakket og fru Andersen har pakket om. I morgen er det avreise til leirskole for eldstejenten! 


Fruen synes ikke det er så lenge siden hun var på leirskole selv og mimrer om ertestuing (eller ihvertfall noe med erter i), etasjesenger, mygg og klissvåte sokker. 


Og dessuten betennelse i tolvårsjekselen som gjorde at fruen fikk feber og måtte hentes hjem 
før leirskoleuken var over....


Eldstejenten gleder seg villt! 


Men rommet hennes blir stående tomt i en uke 
og fruen savner henne allerede!
 Snufs! 


God uke! 


fredag 15. oktober 2010

Fest på loftet!


Solen skinner, skolen har høstferie og barnehagen har planleggingsdag, men fru Andersen tilbringer dagen slapp og uvel på sofaen. 


På loftet derimot er stemningen på topp, det ropes, synges og danses! Taklampen i stuen svaier frem og tilbake i takt med bulder og brak fra etasjen over.


Til slutt blir fruen litt nervøs for om kanskje loftet snart ikke tåler mer og litt nysgjerrig på hva som egentlig foregår der oppe. 


En strålende blid minstejente møter fruen i døren. "Se, se!" roper hun mens hun vifter med dagens favorittbok. -Barnetimeboka fra 1991/1992! 


"Se, se!" fortsetter hun mens hun klatrer opp på bordet, i ført badekåpe, og tar sats. Igjen og igjen....


Fruen bestemmer seg for at nok får være nok og kommanderer minstejenten ut i hagen.
 Iført lue, vintersko og badekåpe! 


God helg folkens! 
onsdag 13. oktober 2010

Tiden løper fra fruen!


Fru Andersen synes det nå var på tide og titte innom for å si at hun ikke har sovet siden fredag! Det er bare fruens klokke som går fortere og fortere og tikker i vei som en sprinter i verdensklasse. 


Fruen er desverre ikke i sprinter-form og løper heseblesende rundt seg selv mens tiden nådeløst fyker videre uten å ta så mye om en liten pust i bakken.


Hu hei hvor det går! 


Heldigvis ( uheldigvis sier herr Andersen) klarer fruen å raske med seg litt -av-hvert mens hun surrer rundt og derfor blir det litt nytt både her og der hjemme hos herr og fru Andersen. 


(Se der ja, det at fruen mangler en bit av taklisten kom absolutt med på bildene...og har fruen tid til å ta  nye bilder? Nope!)


Prosjektene hoper seg opp, men fruen skvetter litt maling hit og sprayer litt dit, samtidig som hun krysser fingrene for at det skal bli bra til slutt! 


Andre som har en hektisk høst?


(Det lille skapet er et søtt lite badeskap som plutselig har fått kommet opp på kjøkkenveggen!)

Fruen takker for alle gode ord og kommentarer, det varmer! Fruen sender også en god klem til nye følgere, kjekt at dere fant veien hit!


fredag 8. oktober 2010

Fruen gikk nesten glipp av selveste fredagen!


Fru Andersen har fri hver fredag. Planen er at fruen skal få skikk på huset; vaske gulv og klær. I tillegg skal mat til fem for en uke handles inn og plasseres i skuffer og skap.

Og denne fredagen var "to do-listen" lenger enn lang. Men etter at de tre småjentene og herr Andersen hadde forlatt huset er det så merkelig stille, og da tenkte fruen at hun kunne jo bare legge seg så vidt nedpå sengen, sånn rett før hun skifter sengetøy.


Fruen snorket og drømte og våknet med et rykk da mellomstejenten sto i rommet og spurte : "Mamma er du syk?". 


"Hæ, ja, nei, svarte fruen, mens hun tørket sikkel av haken, "er du her nå?" "Yes!", svarte mellomstejenten, "skolen er slutt for lengst, hva skal vi ha til middag ?"


"Herlighet!", ropte fruen.


God helg! 


mandag 4. oktober 2010

Fruen har surfet på nettbutikker, igjen.


postkassen til Fru Andersen er det som regel aviser, reklame og regninger. 


Men i blant inneholder den store grønne kassen hyggelige overraskelser!


I går kom disse gamle plansjene til fruen!

Strengt tatt ingen overraskelse siden fruen selv har kjøpt og betalt dem over nettet. 


Men når det er flere høstuker siden bestillig 
og fruen ikke husker lenger enn til i går, er fruen storøyd og spent ved synet av pakke i posten. Fruen hengte plansjene opp ved trappen, på skruer som stod i veggen fra før, et resultat av fruens hektiske hverdagsliv.

Men snart er det helg igjen og da kan alt skje! 

Ps: Andre som har problemer med å laste opp bilder? Fruen er på nippet til å slenge macen i veggen!