onsdag 29. februar 2012

Onsdagsrapport og vårnytt!Good morning America!

Hihi, fru Andersen har ikke fullt så store bloggambisjoner da, men god morgen til alle kjære trofaste lesere. Det er dere som gjør det så utrolig morsomt å blogge! Takk for at dere titter innom til fruen :-)
Nå sitter fruen med pc og frokost mens hun beundrer den nymalte tavle-skorsteinen og det tøffe skiltet på komfyren. 


Lillebror kryper rundt og putter rusk og rask i munnen, han er helt utrolig, spiser på alt. Fruen synes det er litt skummelt og støvsuger flere ganger daglig for å hindre lillebrors tilgang på småtterier.  Noen lesere som har tips for hvordanunngåataltetendesmåkrypspisertingdeikkeburdespise? Munnkurv eller munnbind eller noe?


Minstejenten ser barne-tv i kledd den nye dongeridrakten fra Cubus. Som vanlig bretter hun buksebeina opp over knærne, hun synes det er finest slik! Jaja, fruen får trekke dem ned igjen før vi går ut. Nå er det nemlig snart tid for å gå i åpen barnehage.  

Fruen ønsker dere en super dag! 
Husk: Dagen blir den DU gjør den til! 

tirsdag 28. februar 2012

Fruen slapp med skrekken!I går kveld skjedde dert noe veldig merkelig. Fru Andersen surfet rundt med suprere netttilgang enn hun har hatt på lenge, klikket fra den ene bloggen til den andre, oh-et og ah-et over kjære medbloggeres fantastiske påfunn, kommenterte og følgte


Etterhvert tittet fruen også innom sin egen blogg, og da fikk hun hjertestans, for der sto det at bloggen var slettet! 

HJÆÆÆÆÆÆLP!


Heldigvis så ordnet det seg til slutt, og fruen har fått tilbake bloggen sin. 
Bloggen ble stengt fordi Google hadde oppdaget uvanlig aktivitet. Hva nå enn det er!?
Herr Andersen mener Google er lei av at fruen maler og styrer på hele tiden, at Google liksom gjorde alle (og spesielt herr Andersen) en tjeneste ved å liksom skjerme fruen fra seg selv.....

Har dere opplevd dette?

Ps: Bilder fra fruen sin mor sin spisestue.
Lekker lampe fra Containergirl. 

mandag 27. februar 2012

Verktøyskap = kjøkkenskap!Fru Andersen var tidlig oppe i dag. Og dermed ble det tid til både det ene og det andre før minstejenten, lillebror og fruen ruslet avgårde til åpen barnehage. 
Fruen fant en halvliter svart blank oljemaling i kjelleren, og vips så var tvskapet blitt svart. 

"HERLIGHET!" ropte minstejenten da hun oppdaget at fruen hadde svingt malekosten.
Så måtte minstejenten kjenne litt på det "nye" tvskapet, både med fingrene og magen (!),  dermed ble de lyse ullklærne dekorert med sorte flekker.....fruen tror ikke Milo klarer å ordne opp i dette:-/ 


Det dumme er at fruen ikke blir klok av skade. Nå har hun også malt skorsteinen på kjøkkenet, den står rett ved døråpningen, det skal godt gjøres om ikke det skjer et uhell til for å si det sånn..... Siden fruens hjem bærer preg av pågående maleprosjekter i flere rom er bildene denne gangen fra fruen sin mor sitt hjem. Fruens mor har mange gode ideer! 

Et gammelt verktøyskap har blitt overskap på kjøkkenet, malt og tapetsert. Og sjekk den kule lampen med påfestede kjøkkenredskaper! 


Har dere noen prosjekter på gang?


PS:
Godt å høre at det ikke bare er fruen som er "interiørskadet". Tror det faktisk er ganske mange av oss! Stakkars herr Andersen, han lurer på om det finnes en form for behandling eller medisin!?


søndag 26. februar 2012

Skadet?


Fru Andersen er så utrolig lite bestemt! Fruen surfer rundt på ulike blogger, titter inn i deres hjem, okker og stønner. For DET var jo fint, og DET var jo lekkert og DET var jo helt fantastisk. 

"Guuuud" sier fruen til herr Andersen, se her da! "Mhm", sier herr Andersen uten å ta blikket bort fra tv-skjermen. 

"Det er avgjort" roper fruen, "vi må ha ny stil, ikke sant?" 
"Mhm", gjentar herr Andersen, fortsatt med blikket på skjermen. 


"Vi må gå for fransk landstil, eller rå retro, eller minimalistisk sort og hvitt, eller glade pasteller, eller bohem, eller engelsk cottage, eller lys nordisk, eller...alt må ihvertfall ut, vi MÅ gjøre noe" mumler fruen mens hun surfer stadig videre i bloggeland. 


" Det beste er vel bare å ha den stilen vi har vel?!" kommer det fra tv-slaven. 

"Ååååååeeeee, ja men vi har jo ikke noen stiiiiiiiil!" hulker fruen. 

Da løfter herr Andersen blikket fra verdensværet (!) på tv2. 
"Du må slutt å lese alle disse bloggene. Du er jo SKADET!"Nei, fruen kommer ikke til å slutte å lese blogger, hihi. 
Men fruen skjønner herr Andersens poeng, hun gjør nok litt merkelige ting iblant, sånn fra herr Andersens ståsted ihvertfall. 

(For eksempel som å kjøpe med seg flere katolske gravlys fra ferie i USA, bare fordi de var så skjønne.
De små lysene er fra TGR.)

Hahaha! Noen som kjenner seg igjen, sånn bitte-litt interiør-skadet?


lørdag 25. februar 2012

En dag vil du savne slitet....


I dag ble fru Andersen vekket så alt for tidlig. Hun slepte seg ut av sengen for å lempe minstejenten og lillebror i badekaret.

Så gikk fruen halveis påkledd inn i stuen for å konstatere at noen hadde funnet nugattigboksen og smurt innholdet ut over sofaen. Eldstejenten og overnattingsbesøket hadde ikke ryddet opp etter kokkeleringen på kjøkkenet kvelden i forveien. Mellomstejenten satt foran tv med lydstyrken på 145, minst, og herr Andersen labbet rundt og lette etter den ene croksen sin istedet for å gjøre noe med vaskemaskinen som lagde lyder den absolutt ikke burde lage. 


Sånn passe småsur klikket fruen seg inn til fineste lillesøster og humøret steg betraktelig! Klikk deg inn og hør sangen du også.

"Det er du som gjør din dag og tinning grå!"

NEMLIG!

Og det kan jo ikke fruen ha noe av, hverken grå dager eller grå hår.  Så da var det bare å kle på seg selv og de nybadede gullungene, vrenge trekket av sofaen, shine kjøkkenet, slå av tven, tipse herr Andersen om at den ene croksen var observert under stuebordet og godsnakke med vaskemaskinen. 

Og fruens lørdag ble super! 

fredag 24. februar 2012

Tilbake!


Da er fru Andersen og småjentene og en ekstra låne-småjente tilbake fra en liten vinterferietur. 
Det er litt vanskelig å få tiden til å strekke til når det er så mange kjære en har lyst til å treffe, i tillegg må  fire småjenter og en frue bli enige om feriegjøremålene. 
Det ble noen diskujoner og litt forhandlinger, men jammen meg hadde vi en feiende flott ferie! 

  
Og det besteste (som de sier i Vennebyen) av alt synes fruen var å treffe de fine søstrene sine.


Å som fruen er glad i dem! 

Bildene denne gangen er fra huset til fruens mellomstesøster. 
Titt innom bloggen hennes her om du vil:-) 

Herr Andersen har også "vinterferie", han har malt soverommene på loftet, loftstrappen og taket i gangen! 

Og i morgen lurer han visst på å kjøpe en bil

En strøken sak (altså gjennomrusten) og et godt kjøp (altså pengesluk) som han kom over på finn.no nå nettopp. Jaja, fruen har vært med på en del slike "gode" bilkjøp tidligere, hihi. En ting er ihvertfall sikkert, herr Andersen er tusen ganger mer impulsiv enn sin fru! 


Nå skal fruen straks ordne noen tapasretter før det blir sofakos. 

God helg og so long kjære lesere! 

torsdag 16. februar 2012

Er det ikke rart?


Fru Andersen undrer seg over denne bloggelysten som kommer og går. Rundt juletider var fruen bloggelei og postet null og niks. Nå derimot skulle gjerne fruen blogget hvert ledige minutt. Det virker som om varierende bloggelyst er noe som gjelder flere. Fruen ser at noen bloggere annonserer pauser på bloggen sin og titter frem igjen etter noen uker, andre sletter alt og må begynne helt på nytt når bloggetrangen melder seg igjen. 


Er det ikke rart hvor lei man kan være, men så plutselig tenker man "dette må jeg blogge om"?


I morgen reiser fruen på vinterferie og da må hun ta en ufrivillig bloggepause!

Fruen kommer nok til å titte innom dere via iflonen eller padle-padden (minstejentens ord for iPhone og iPad, hihi), men å poste innlegg eller kommentere blir det verre med. 

Vi "snakkes" om en ukes tid! 
God vinterferie til alle fruens kjære lesere! 


PS:
 Om noen tenker at det ikke er særlig smart å annonsere på nettet at man er bortreist, så kan fruen fortelle at herr Andersen og lillebror skal være hjemme for å vokte fruens "dyrebare" loppisfunn, englevinger, uleselige bøker, stearinlys, hvitmalte møbler og kabeltrommler! 

onsdag 15. februar 2012

Tips: Vårnytt.


I dag var det plussgrader hos fru Andersen, plussgrader, altså PLUSSGRADER folkens! 

Vedovnen fikk hvilt seg litt, snøen smeltet og dryppet fra hustaket, solen sendte sine stråler inn igjennom vinduene og minstejenten kledde seg i rosa trøye med matchende neglelakk. (Og med oransje umatchende hårbøyle, hihi!)


Vår! 
Ihvertfall et snev av vårfølelse.
Deilig!


Fruen synes det er så praktisk med slike ensfargede trøyer, de passer til både bukser og skjørt. Og er utrolig greie å ha under cardigans, hettejakker og selekjoler.

Denne typen med blonder i halsen, selger de nå på Cubus. De koster 79 kroner og kommer i ulike farger.
(Fruen har sikret seg flere i hvitt.) Har dere kjøpt litt vårnytt?

tirsdag 14. februar 2012

Bursdag?


Fru Andersen synes at småjentene er så flinke! 
De står opp selv hver eneste morgen, ordner seg frokost og smører matpakke. 
Sørger for at de har med seg de bøkene de trenger, gymtøy eller badetøy, votter og lue. 

Fruen har nok med seg selv, minstejenten og lillebror. 
Men siden det er Valentinsdagen i dag tenkte fruen at hun skulle gjør litt stas på småjentene. Derfor dekket fruen frokostbordet i går kveld med rød pynt, servietter, sjokoladehjerter, og hver sin lille gave ventende på tallerkenen. 


Eldstejenten og mellomstejenten ble veldig glade og gumlet sjokoladehjerter til frokost;-)
Men for mistejenten ble det hele litt vanskelig å forstå. "Har jeg bursdag?" spurte hun. "Nei".  sa fruen og prøvde å forklare. Men minstejenten holder helst fast på sine egne teorier og står fast ved at hun har bursdag! 
Akkurat nå leker hun på rommet sitt og fruen hører at hun synger bursdagssangen for seg selv. 
Hihihi!


Fastelavensriset lagde minstejenten i åpen barnehage i går. Og det fine morsdagskortet fikk fruen av mellomstejenten på søndag. 


Skal dere kose dere litt ekstra i dag? 


fredag 10. februar 2012

Herr Andersen og gavekjøp.


Fru Andersen gir herr Andersen detaljerte beskrivelser av hva hun ønsker seg, og hvor det hun ønsker seg kan kjøpes. 

Fruen fikk nylig (mild) kritikk for dette da det vistnok, i følge kritikeren, er uromantisk og fjerner overraskelsesmomentet og gleden ved å få en gave.

Vel, fruen har  fått sin dose romantiske, overraskende og gledelige gaver. Fruen har fått et kjempestort hudpleiesett fra Lancome, kjøpt i Bankok, med alt av kremer, rensevann, rynkefjerning og BLEKEMIDDEL! (Herr Andersen la ikke merke til at det sto "whitening" tvers over flaskene, tubene og etuiene.) Siden fru Andersen ikke har spesielt mørk asiatisk hud eller noe særlig ønske om å bleke den allerede vinterkritthvite ansiktsfargen sin så ble det ikke bruk for de produktene for å si det sånn. 


Fruen har også fått kjempefine sko, en størrelse for små, "men du kan vel bruke dem likevel!"

Knallrøde og syl-spisse lårhøye lakkstøvletter med stiletthæl ble også overrekt fruen uten at hun har noe spesiellt ønske om å trekke på gata. 

Kjempegod forsterker og høytalere i sort fra Hi-Fi klubben, sånn liksom gitt til fruen, men eeeegentlig til herr Andersen. 

Fiskestang. Mhm, jadda, til sjøfiske. FISKESTANG!?! (Herr Andersen liker å fiske, fru Andersen liker å sole seg mens herr Andersen fisker.)

Fruen kunne fortsatt i det uendelige, men dere skjønner, ikke sant?På grunn av det overnevnte får altså herr Andersen veldig detaljerte tips om hva fruen kan tenke seg. 

Hvordan er det hos dere? 
Fått gaver som ikke heeeelt slår an, eller har funnet den perfekte-kjøper-gave-som-alltid-faller-i-smak-mannen?

God helg og happy valentines og morsdag!

PS:
Tusen hjertelig takk for alle fine kommentarer! You make my day! 
Bilder fra tv-stuen, hvor det nå har skjedd forandringer, igjen. Nytt bilde over sofaen, skal jo selvfølgelig vise dere senere;-)

torsdag 9. februar 2012

Sol, skøyter og poesi!
Fru Andersen har kjøpt skøyter til minstejenten. Etter å ha sovet sammen med skøytene natten igjennom, var minstejenten veldig utålmodig etter å prøve dem på! 

Det ble mange fall, men minstejenten gav seg ikke, hun falt for så å reise seg igjen i det uendelige. Fruen sto på sidelinjen og kom til å tenke på dette diktet av Marie Takvam:Å reise seg

Den som aldri har lege oppskrubba i utforbakkar, aldri har halta med gips rundt ankelen, aldri falle for smil frå lepper som løynde hoggtenner og blitt oppgnaga nær inntil døden aldri har vandra i glede mot utstrekte hender
som greip hardt og slo – funne seg liggande i blod einsam på jorda, aldri har gått seg vill i skremmande skogar på leiting etter ein blome med ukjent namn
aldri har stupt i trapper av rusgifter og svimla i svermar av ukjende stjerner, har aldri kjent den umåtelege glede ved å kunne reise seg att, falle og reise seg att, finne att den første veldige siger langt, langt tilbake i ein barndom som tida har raka oske over.
Som eingong langt tilbake i urtida, kravlar eg meg opp på jorda att, først på hender og kne så står eg på eigne føter og kan gå!

Fruen synes dette diktet er sant, vakkert og vondt. 
Hva synes du?

I morgen skal fruen og minstejenten tilbake på isen. Minstejenten skal falle, for så å reise seg igjen!