tirsdag 29. januar 2013

Kvinner og deltidsarbeid!

   


Etter å ha lest Elisabeth Skarsbø Moen sin kommentar i VG 
28.01.12 om kvinner og deltidsarbeid holdt fru Andersen på å sette lunsjen i halsen! 

En stund tenkte fruen at det var det beste både for omgivelsene og for fruens eget blodtrykk at hun lot Moens tanker seile sin egen sjø. Men så var det denne irritasjonen fruen kjente på da, irritasjon over at Moen kalte deltidsarbeidene kvinner for usolidariske. At Moen nærmest anklager deltidsarbeidene for å sluntre unna. 

Moen skriver blant annet: 
"Frivillig deltidsarbeidende er usolidariske....."

".....Frivillig deltidsarbeidende kvinner skaper et bilde av oss som en slags "reservearbeidsstyrke", som til nød kan jobbe litt deltid og som til stadighet er syke eller hjemme med syke barn. Det går ut over synet på kvinner som arbeidskraft generelt....."

Fru Andersen synes at Moen fremstiller deltidsarbeidende kvinner som late og selviske. Hun slenger ut med nedsettende beskrivelser uten å ha undersøkt hva som ligger til grunn for at noen kvinner velger/ønsker å jobbe deltid. 

Fruen tror nemlig ikke det er fordi de ønsker å sitte på cafe eller fordi de skal slappe av. Fruen tror mange jobber deltid fordi de må få hverdagen til å gå opp! Mange jobber nok også deltid fordi de har en svært krevende arbeidsdag. Å arbeide som sykepleier (som Moen bruker store deler av innlegget sitt på å harselere med) er nok mer fysisk slitsomt enn det å sitte i Akersgata og knatre på et tastatur!

 

Har du lest kommentaren i VG? 
Hva synes du?
 


mandag 28. januar 2013

Hos minstejenten:


Ny uke, nye muligheter!
Fru Andersen og lillebror har vært en tur ute og trillet. Deilig at det ikke er så kaldt. Null grader og skikkelig "syden-temperatur". 


Bildene i dag er fra minstejentens rom. Flere bilder fra barnerommene kan du se ved å klikke på etiketten "Barnerom" til venstre litt lenger oppe på bloggen. 


God mandag til dere! 


fredag 25. januar 2013

Lykkelig? 

Noen sier at de ikke tror på det å være lykkelige! At å være lykkelig egentlig er et konstruert begrep og en følelse alt for mange streber etter uten å oppnå. De samme personene sier at de er fornøyde med å ha det greit. At de har det greit nok. Underforstått at de kunne hatt det bedre, at de gjerne kunne vært lykkelige, men at det er de ikke og dermed lander de på at de har det greit som de har det. 


Det at slike utsagn kommer fra personer som er friske, har gode jobber, fine hjem, veloppdragne barn og tid/penger til å drive med noe de liker på fritiden osv gjør at fru Andersen lurer på om hun har misforstått hele begrepet "å være lykkelig". 

Er man i 30-årene allerede så mettet på opplevelser at det å glede seg over de små tingene ikke er tilstrekkelig for å kjenne lykken boble på innsiden? For å sette det litt på spissen; må man stå på en takterrasse i NY, med fet lommebok, en snasen kar ved sin side, omkranset av berømte venner og nippe til sjampis (selvfølgelig syltynn og i ført lekker designerkjole) for å føle seg lykkelig? 


Nei, fruen tror på å glede seg over de små tingene, de enkle opplevelsene. Situasjonene som går din vei. 

For fruen kommer lykkefølelsen strømmende når hun får små brev fra minstejenten hvor det står "Til AMMA" på, når hun finner akkurat det gavepapiret hun hadde sett for seg hun så gjerne ville ha (ok innrømmer det, litt sær), når hun legger seg i rent sengetøy, når hun leser fine kommentarer fra leserne på bloggen sin, når hun faktisk rekker å få gjort det hun hadde planlagt og når bilen som streiket tre ganger på vei til teaterøving går som en klokke dagen etter på vei til kunstløptrening. Alt dette opplevde fruen i går og hun mener at det er lykke! 


Fruen tror at om hun ikke hadde gledet seg over de små tingene, om hun ikke hadde følt lykken bre seg i kroppen som en sitrende varme av hverdagsgledene, så hadde hun nok ikke klart å glede seg over å stå på en takterrasse i NY heller.
 Og tenk så trist da, å stå der for så å si "tja utsikten over NY den er vel grei nok, jeg har det vel bra nok." 

Fruen forstår at for mange er livet veldig utfordrende. Noen kan befinne seg i situasjoner man ikke ønsker å være i, men som man ikke kan gjøre noe med. Likevel, se etter de små tingene, de er der! 
Fruen ønsker med dette innlegget å utfordre deg: 
Hva gjør deg lykkelig? 

Stort smil og god helg fra fru Andersen! 
(Som i helgen skal få gjort noe med etterveksten sin, o´joy!)

PS: Bildene er tatt hjemme hos fruens mamma. 

onsdag 23. januar 2013

Honey rolls og Fifty shades!


Fru Andersen fikk to bøker til jul. 
Manuelas hjemmebakst fra eldstejenten og Fifty shades of grey fra herr Andersen. 

Med den første bokgaven fikk fruen beskjed om at boken var gitt med den hensikt at den skulle leses og handlingene utføres. I dag ble det derfor Sweet Honey Rolls på småjentene da de kom fra skolen. 

Fruen inrømmer glatt at disse Honey Rollsene ikke ser ut slik som de i boken. 

Men de smakte i hvert fall veldig godt. 
Anbefales! 


I kveld begynner nok fruen på Fifty shades. 
Så spørs det om herr Andersen forventer at handlingene ikke bare leses men også utføres! 

OMG, dette kan bli moro! 


PS:
 Det kommer nok ikke bilder på bloggen dersom fruen prøver shades-action ut i praksis!  
mandag 21. januar 2013

Familie!
 Fru Andersen og minstejenten har vært på en liten jentetur hjem til fruens mor og far. 
Kjempekos! 

Fruen har skravlet med søstrene sine og minstejenten har lekt sammen med kusinene sine. 
Vitamininnsprøytning! 

Fruen savner dem allerede! God ny uke til dere! 
onsdag 16. januar 2013

Resultatet


Resultatet av fru Andersen sine små forandringer i tvstuen ser dere her. 
Litt lysere, litt enklere. 

Vil dere se mer av tvstuen og de (utallige) ulike utrykk den har hatt kan dere klikke på etiketten "Tv-stue" på venstre side av bloggen. Fortell gjerne i kommentarfeltet hvilken tvstue du liker best, hadde vært moro for fruen å vite! I dag skal fruen og minstejenten avgårde på en liten ferie! 

Kameraet er med i bagasjen og kanskje kommer det en liten reisereportasje.

Vi blogges! 

mandag 14. januar 2013

Billig og greit nok!


Fru Andersen har lest en del boligstoff i avisene i det siste.  Om folk som pusser opp bad, kjøkken eller andre rom i boligene sine og der konstnadene ofte kommer i flere hundretusenkronersklassen. 

Fruen skulle gjerne brukt mye penger på å pusse opp. Men når midlene er litt mer begrenset er det fint at det går an å gjøre det trivelig rundt seg på en billig måte, mens man sparer og planlegger....... 

I Romerikes Blad denne helgen var det en liten sak om fruen og hennes enkle make over av badet. 
Saken kan du lese her. 

Fruen har flere tips om rimelige oppussingsløsninger på lager som hun gjerne deler med dere. Det kommer nok litt etter hvert. 

Fruen ønsker dere alle en fin ny uke! 

Ps:
Vil du lese/se mer om bad kan du klikke på etiketten "bad" på venstre side av bloggen.


fredag 11. januar 2013

Ooooops!
Når herr Andersen er på jobbreise skjer det litt av hvert. 
For eksempel litt endringer i tv-stuen, igjen......

Oooops! 

Dere som følger fru Andersen på instagram (søk opp fru_andersen_) har allerede sett flere bilder. 


God helg 
til dere fra fruen og hennes partner in crime!


onsdag 9. januar 2013

Barnerom
Hos fru Andersen er det fire barn og fire barnerom. Det er ikke så ofte fruen foreviger disse rommene.....

Men da fruen så at mellomstejenten både hadde ryddet og redd sengen før hun gikk på skolen kunne hun ikke la muligheten gå fra seg!

Mellomstejenten er en drøm av et interiørbarn, ikke klistrer hun opp plakater eller slenger rundt seg med blader og klær (slik som eldstejenten gjorde/gjør). Mellomstejenten stabler Aftenposten junior i skuffen sin og ønsker seg sin egen støvsuger! 


Utenfor rommet til mellomstejenten er det en liten loftstue. Bortenfor loftstuen er rommet til minstejenten, bad og toalett. 

(Herr og fru Andersen og lillebror har soverom og bad i første etasje, eldstejenten har rom i kjelleren hvor det også er et lite bad og kjellerstue. Så vet dere det!)


Ha en fin ny dag! 

Oppdatering:
Inspirerende jenterom?
Deltar i konkurransen hos Franciskas Vakre Verden med disse bildene.
Se HER for mer informasjon. 

mandag 7. januar 2013

She.......


She turned her can`ts into cans 
and her dreams
into plans


Ny uke, nye muligheter, 
mandagsklem fra fru Andersen.


fredag 4. januar 2013

Neeeeida...."Hvorfor har vi Telenor sin logo på veggen?"

Spørsmålet kom fra herr Andersen som la merke til fru Andersens endringer i tv-stuen. Men neida, fruen har ikke begynt å reklamere for Telenor på veggene i heimen! Fruen har jo bare ryddet bort julen og hentet frem våren! 

Men det spørs om ikke de blå papirBLOMSTENE bør få en annen form ;-) 


Med dette innlegget deltar fruen i NIBs utfordring " From within". 
Utfordringen handler (slik fruen tolker det) om å tørre, å prøve, å utforske og å gjøre som man vil, selv om det ikke alltid blir like vellykket kanskje, hihi ;-) 

Klikk her for mer informasjon. 

God helg! 

Ps: Fruen er NetCom-kunde, bare så det er nevnt!