onsdag 27. februar 2013

Ut og stjæle....
En sen kveld i 2012 snek herr og fru Andersen seg over på nabotomten. I lyset av lommelykten som fruen nervøst holdt opp, skrudde, brakk og knuste herr Andersen løs tre dører fra utedoen. 

Lettere lattermilde og småknisende lempet herr og fru Andersen dørene over gjerdet og stablet dem inn i garasjen. 

Noen dager etter var nabohuset og utedoen revet, knust og kjørt bort i containere. 

I nesten ett år har dodørene stått i garasjen. Litt sånn i veien for det meste. Til irritasjon for de fleste. 

Men fruen bare visste at hun en dag skulle bruke dem! 

Nå har dørene kommet inn i huset, som skyvedører mellom kjøkken og stue.

Gotta løøøøøv it!?


PS: Sånn for ordensskyld: Fruen tilsto tyveriet for rivningsarbeiderne dagen etter. De lo godt!
mandag 25. februar 2013

En palle, mange ideer!
I sommer fikk fru Andersen en palle av Stine. 
Og pallen den har fått gjennomgå!

Pallen har blitt til sengegavl, sofabord, lysestaker og nå kjøkkenvegg. 
(Tidligere har det vært en dør midt i fruens tømmervegg og hullet måtte tettes)

Fortsatt har fruen noen små biter igjen av pallen, hun må nok finne på noe lurt......

God ny uke! 

Oppdatering:
Ser at noen lurer på hvordan fruen har klart å få så mye ut av en palle. Pallen som sengegavl eksisterer ikke lenger. Den ble ofret til fordel for bordet. I tillegg var pallen i utgangspunktet en stor palle.  

fredag 22. februar 2013

Arbeidsantrekk?Fru Andersen har hatt noen gode svarte boots med flat hel som hun har brukt omtrent hver dag i hele høst og vinter. Fruen har brukt dem til bukser og kjole, til cafebesøk og utelek. 

En annen følgesvenn er den svarte fleecejakken. Under kjøkkenoppussingen har fruen stort sett vært antrukket i bootsene og fleecejakken. 

Men her om dagen skjedde det fruen velger å kalle en arbeidsulykke. Den ene bootsen revnet i det fruen satte foten fast midt i en plankehaug og herr Andersen presterte å snu seg med malerullen slik at fruens fleece fikk et godt strøk gulvmaling over høyre erme. 
Dermed måtte fruen ut på shopping. Ikke sånn moro-og-jippi-det-er-snart-vår-shopping, men slik praktisk-kjedelig-og-komfortabel-shopping. 

Fruen merket seg skoene du ser på bildene her med en gang hun kom inn i skobutikken, og etter en kort indre dialog kom hun frem til at disse skoene er veldig praktiske, de kan brukes til alt, de er sikkert både vanntette og varme og den helen er så liten og bred at det er nok akkurat det samme som å gå i flate sko. Disse skoene her er altså supre arbeidssko. Joda, det er de! 


Og den oransje genseren og jakken med paljetter på jada, det er liksom den nye fleecejakken det skjønner du.  Genseren er en tynn praktisk arbeidsgenser i en kvikk farge som øker arbeidslysten! Paljettjakken gir litt glam til arbeidet og det er jo påkrevd nå når kjøkkenoppussingen er i sin tredje uke!

Alt i alt veldig smarte kjøp ikke sant?!

God helg! 

tirsdag 19. februar 2013

Unormal?Noen ganger tenker fru Andersen at hun burde være 
 litt mer normal. 

Litt mer strømlinjeformet og litt enklere liksom!  Spesielt tenker fruen slik når hun blir møtt med hevede øyenbryn og latter i lampebutikken fordi hun ønsker at de skal bestille lampesokkel i porselen og kuppel i glass. 

Alt er i plast nå nemlig, og man kan jo ikke ha BODlamper på kjøkkenet!

De fikk latterkrampe der bak disken i butikken da fruen sa hun skulle ha lampene på sitt nye kjøkken. 
Og når fruen i tillegg vil la de gamle rustne spikrene stå i kjøkkenveggen, akkurat der de står.

 Og får det for seg at de gamle dørhengslene er så fine at de bare måååå brukes.

 Da blir det enkelte hevede øyenbryn og latter på hjemmebane også! 
Hender det at du også føler deg litt unormal?

(Veldig fint om du svarer ja....hihi) 


onsdag 13. februar 2013

Var det noen som sa friuke!?Tidligere i vinter fortalte herr Andersen at han skulle ha fri andre 
uken i februar. En herlig friuke på grunn av turnus. Herr Andersen skulle lese, trene og skikkelig kose seg, fortalte han. 


Ja, eller pusse opp kjøkkenet! Foreslo fru Andersen. 
Joda, jada, det kan man jo også bruke en friuke til, svarte herr Andersen. 

Så ble det slik da! 

Litt mer omfattende enn planlagt, litt dyrere enn tenkt og litt mer tidkrevende enn forutsett. 


I tillegg klarte dette lille trollet å dra omgangsyken i hus. Just perfect! 

Men, men, fruen er ved godt mot. Tømmerveggene er hentet frem (jippi), det orginale taket er grunnet og gulvet (jepp, her gikk vi på en smell) ligger og avklimatiserer seg i gangen. I dag har fruen shoppet taklister og i morgen skal vi hente kjøkkeninnredningen (smell nummer to). 

Detta blir så bra så! 
Til slutt. 

Om en måned kanskje....

Du kan følge oppussingen og se flere bilder på instagram om du vil.
Søk opp fru_andersen_fredag 8. februar 2013

Rot og kontraster!Fru Andersen rakk jammen meg akkurat å slenge seg på NIB sin utfordring for februar. 
Temaet er kontraster.Livet til fruen er ganske spekket med kontraster. Det å blogge om interiør og pushe ut greie bilder av hjemmet når du har fire barn med klissete hender og dårlig ordenssans er en av dem. 


At bloggere en gang i blant viser bilder av hjemmene sine når de ser ut som om de er truffet av en middels stor tornado er bare moro synes fruen. Men såkalte "motblogger", som kun har bilder av skitten oppvask og hybelkaniner synes ikke fruen er sånn veldig interessant eller inspirerende. Rot har jo fruen nok av selv liksom, det er bare det at hun ikke tar bilder av det! 

Hva er din mening om motblogger?


onsdag 6. februar 2013

Sjefen over alle sjefer?

 

I går tok minstejenten ordet ved middagsbordet. I barnehagen har de hatt temaet "familien min" og minstejenten ville fortelle om dette...... "Jeg har mamma og pappa, en storesøster som har "sjæææste" og en storesøster til, så har jeg en lillebror som er en gutt med gult hår og en kanin som er død. Og jeg er Stella som er fire år og jeg bestemmer over alle!" 


Hihi, hun har nok litt rett det lille stabeistet, hun får det ofte slik som hun vil. 
                             Fruen deltar i konkurransen 
hos Franciskas Vakre Verden med bilder fra sjefsjentens rom. 

Dersom du også vil delta kan du lese mer her!  

Ps: 
Tusen hjerteligtakk for alle fine tilbakemeldinger fra dere som har sett fru Andersen sin blogg nevnt i Rom 123.

Dere er gode!  
mandag 4. februar 2013

Eksentrisk?I nyeste nummer av ROM 123, som er å finne i bladhyllene i dag, er fru Andersens blogg en av tre anbefalte interiørblogger. Veldig moro synes fruen! Om fru Andersen står det:

"Hos fru Andersen er det et spennende og litt eksentrisk interiør. Her mikses bruktfunn, farger og mønstre til en herlig helhet."

Knis, fruen rødmer litt nå ja, EKSENTRISK da gitt! Eksentrisk kan i følge Store Norske Leksikon beskrives som;  avvik fra vanlig skikk og bruk, eiendommelig og forskrudd. 

Hahaha, tenk det da dere, fruen med sitt A4 liv, mørke blazere og regelbundne livsførsel har rett og slett gått hen og blitt eksentrisk! 


Og siden det liksom er stadfestet at fruen er eksentrisk, sånn i offentligheten, passer det egentlig helt supert med noen bilder fra soverommet der fruen har hengt sine gamle sko opp på veggen. 

Litt sånn passe forskrudd?!

God mandag! lørdag 2. februar 2013

Plastic fantastic!

 

I dag har fru Andersen virkelig kost seg. 
Fruen våknet av at minstejenten sto ved siden av sengen for å overrekke noe som nok må kunne kalles en spenstig blomsterbukett. 
Herlige (?) plastblomster som har overvintret ute i lekehytten. 


Minstejenten var så alvorlig og preget av stundens alvor ved blomsteroverrekkelsen at fruen måtte bite seg i innsiden av kinnene for å ikke bryte ut i latter. Nå har buketten fått fin-fin plassering ved leselampen på soverommet, enn så lenge. Litt kult, litt rart og litt stygt. Helt supert egentlig, hihi! 


Fruen har også fått tid til å svinge malekostene i dag. Og omgitt av malingslukt er jo fruen alltid happy! Ikke så mye som skal til gitt ;-) 

 

Mellomstejenten ymtet frempå om at fruens "kunstverk" (som dere ser noen bilder av her underveis i prosessen) gjerne var litt for lite til den tiltenkte plasseringen, men det trodde ikke fruen noe på. Helt til hun prøvde å henge det opp, og måtte innse at; joda, bildet var litt i knappeste laget..... Oh, well, fruen får tenke seg litt om og kanskje finne en annen plassering. 


Nå er det straks leggetid for to små og lørdagskos for fruen og resten av gjengen. 

Håper du har hatt en god lørdag!